Kymmenes pentueemme


Eilen illalla syntyi Helmin ja Moonan sijoituskodissa Jämsässä kymmenes FI*Northalla-pentue. Kaksi poikaa ja yksi tyttö. Pentujen nimet ja tarkemmat kuvaukset tulevat pentukoppa-sivullemme myöhemmin, mutta  tässä ensimmäiset fiilikset:

koll

Pentue oli Helmi-emon (CH FI*Northalla Granuaile) toinen ja Calippo-isän (SE*OzzySpot’s Calippo Ize) ensimmäinen. Kuvissa on apu-emona Helmin ensimmäisen pentueen tyttö Moona (IC FI*Northalla Moonlight). Moonalla itselläänkin piti olla samoihin aikoihin pentue, mutta valitettavasti siinä asiat eivät menneet kuin Strömsössä. Raskaus alkoi hyvin, mutta maha ei liiemmin kasvanut, ja noin päivän 55-56 tienoilla tapahtui keskenmeno. Moona on kuitenkin ihan kunnossa ja lääkärin tarkistama, ja se on voinut kaiken aikaa hyvin. Nyt se pääsee auttamaan hellästi pikkusiskon ja -veljien hoidossa. Kyllä kissamammat osaavatkin hienosti puhaltaa yhteen hiileen.

Saimme FIFe-kasvattajanimemme keväällä 2009 ja Northalla-kissalan ensimmäinen pentue syntyi toukokuussa 2009. Tähän mennessä meillä on 10 syntynyttä pentuetta, joissa yhteensä 34 pentua. Keskimääräinen pentuekoko on siis 3,4 kpl. Pennuista on naaraita 16 ja uroksia 18. Pentujen värijakauma alla olevassa kuvassa.

värijakauma

Tiesittekö muuten, että Kissaliiton Omakissa-järjestelmän julkiselta puolelta voi hakea Kissaliittoon rekisteröityjä kissoja, näyttelytuloksia, ynnä muuta?