Seitoset-pentue 2


Elsin ja Calippon pennut ovat saaneet tällä viikolla jo silmänsä auki, ja pentupesän hämäryyttä killittelee nyt neljätoista uutta pippurisilmää. Tähän hätään tyydymme näyttämään kuvia maanantailta, tasan viikon ikäisistä pennuista, joilla silmät vasta olivat alkamassa rakoilla. Pian saamme ihailla kuvia, joissa jo silmät ovat kokonaan avoinna!

Elsin pentue on Northallan yhdestoista pentue. Pentueen teema liittyy tällä kertaa pentujen lukumäärään: seitsemän. Seitsemän on monissa yhteyksissä mystinen ja pyhä luku. Seitsemän etsii totuutta pintaa syvemmältä, ajattelee, näkee todellisuuden illuusioden alla. Hyviä nimiehdotuksia tuli mieleen paljonkin. Asioita, joita on seitsemän, löytyy paljon: Otavan tähdet, viikonpäivät, sadun kääpiöt, ja vaikka mitä.

Suklaatäplikkäistä pojista vaalein on Northalla Seventh Son, ”Saku”. Aleksis Kiven Seitsemän veljestä on kirja, joka pitäisi olla tuttu kaikille suomalaisille. Seitsemän veljestä seikkailee myös Stingin biisissä Love Is Stronger Than Justice, puhumattakaan Iron Maidenin monen mielestä parhaimmasta albumista ja samannnimisestä biisistä Seventh Son Of A Seventh Son.

Hieman Sakua tummempi suklaatäplikäs poika on Northalla Seventh Heaven, ”Hevi”. Seitsemäs taivas viittaa symbolisen taivaan kaikkein ylimpään tilaan, ikään kuin ylimpään kerrokseen. Paikka, jossa ollaan niin korkealla euforian tasolla, että ei enää pääse ylöspäin.

Tummin suklaatäplikäs poika, emonsa Elsin näköinen, on nimeltään Northalla Seventh Element, ”Elmo”. Klassisia ”mystisiä” elementtejä voidaan ajatella olevan neljä tai viisi, kuten maa, ilma, tuli, vesi ja eetteri. Toisaalta elementti tarkoittaa tieteelliseltä kannalta alkuainetta, ja seitsemäs alkuaine on typpi, jota maan ilmakehässä on eniten. Elmon nimi siis jatkaa Elsin (Northalla Ethereal Medium) ilmateemaa.

Suklaahopeapojista hieman vaaleampi saa nimen Northalla Seventh Virtue, ”Toivo”, suomeksi seitsemäs hyve. Tutumpi lista saattaa olla seitsemän kuolemansyntiä, mutta niiden vastapainona on luonteenpiirteitä, jotka katsotaan hyveellisiksi. Seitsemän hyvettä ovat siveys, kohtuullisuus, hyväntekeväisyys, uutteruus, kärsivällisyys, ystävällisyys ja nöyryys.

Tummempi suklaahopeapoika on Northalla Seventh Wonder, ”Voitto”. Maailman seitsemän ihmettä on alun perin antiikin aikana tehty lista ihmisen tekemistä uskomattomista rakennelmista tai taideteoksista, joista ainoana jäljellä on enää Gizan suuri pyramidi. Uusia seitsemän ihmeen listoja on paljonkin.

Tytöistä vaaleampi suklaahopeatäplikäs on nimeltään Northalla Seventh Day, ”Daisy”. Seitsemän on mystinen luku ja Raamatun tarinan mukaan kuusi päivää maailmaa luotuaan ja sen valmiiksi saatuaan Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä. Viikossa on seitsemän päivää, alkaen jo roomalaisten kalenterista, jossa päivät nimettiin planeettojen – jumalten – mukaan.  Monissa uskonnoissa yksi päivistä on pyhä. On hyvä huilata välillä, niin jaksaa taas parantaa maailmaan kuuden päivän ajan!

Tummempi suklaahopeatyttö saa nimen Northalla Seventh Star, ”Stella”. Pohjoisella pallonpuoliskolla näkyvässä tähtikuviossa, Isossa karhussa, näkyvin osa on seitsemän tähden muodostama Otava. Kahden Otavan tähden kautta vedetty linja osoittaa suoraan Pohjantähteen eli Stella Polarikseen.

 

 


2 ajatuksia aiheesta “Seitoset-pentue

  • Terttu Haapanen

    Onpa hienoja ja monelta kannalta pohdittuja nimiä! Onnittelut vilkkaasta aivotyöstä!

    • Ulla Haapanen Artikkelin kirjoittaja

      Kiitoksia! Koitamme miettiä nimiin kiinnostavia aiheita ja mielellään myös kytköksiä. Stella, Seventh Star, kunnioittaa osaltaan myös pentueen edesmennyttä isomummoa, joka oli LoneStar. Näitä esivanhempien tribuuttinimiä on ollut aiemmin Kuplapentueen Ruusulla (Bubbling) ja Tulipentueen Nemolla (Bonfire).

Kommentointi on suljettu.