Kuplapentueen kissanristiäiset


Helmin ja Calippon pentueelle on löytynyt oma teema: kuplivat kevätjuomat. Mielestämme tämä kantava ajatus sopii näin kevätjuhlien kynnyksellä syntyneille, vaaleille ja eloisille hopeapennuille. Ajatus syntyi, kun Helmin sijoitusemännän Tiinan kanssa nautimme pullollisen Laurent-Perrier-shampanjaa kun pennut olivat onnellisesti syntyneet ja Helmi-emolla näytti olevan niiden hoito hyvin hallinnassa. Nimiksi ei tullut kuitenkaan Laurent ja Perrier, vaan…

Northalla Sparkling
Northalla Bubbling
Northalla Fizzing

Northalla Sparkling on ensimmäisenä syntynyt, suklaahopeatäplikkäistä pojista hieman tummempi. Nimi Sparkling tulee englanninkielisestä kuohuviinin nimityksestä sparkling wine, ja toisaalta sparkling merkitsee myös valoa sädentivää, säkenöivää, kirkasta, eloisaa ja myös hyvää suoritusta. Kutsumanimeksi tälle pojalle on tullut Jalo. Luonteista on vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa paljoakaan, mutta muihin verrattuna Jalo on toistaiseksi ollut ehkäpä se rauhallisin kaveri. Pennut ovat myös hyvin tasaisia sekä syntymäpainoiltaan että kasvuvauhdiltaan.

Northalla Bubbling on hopeatäplikäs tyttö. Nimellä kunnioitamme tyttösen edesmennyttä isomummoa eli Ulpun emoa, joka oli nimeltään Withywindle’s Bubbling. Bubbles oli myöskin väriltään hopeatäplikäs, kaunis ja ihanaluonteinen kissa, jonka sain tavata vuonna 2012 kun hain Ulpua Hollannista Suomeen. Bubbling tarkoittaa kuplivaa. Meidän kuplatyttömme on saanut kutsumanimekseen Ruusu, jota keksiessä mielessä on tainnut kuplia heleä rosé-kuohuviini.

Northalla Fizzing on juniori, vaaleampi suklaahopeatäplikäs poika. Fizzing merkitsee helmeilevää ja myös sitä ääntä, joka kuuluu kuohuviinilasista pienten kuplien noustessa pintaan ja sihahdellessa kaasuksi. Junioripojalle on tullut kutsumanimeksi Taito. Tällä pojalla tuntuukin olevan taito hyppysissään, ainakin paikantaa ja löytää se paras nisä emon mahasta, ja valloittaa se sisaruksilta – katso vaikka kuvista miten pullea maha Taitolla on!

Kuvat: Tiina Mäkelä