Pentuja suunnitteilla ja odotettavissa vuonna 2024


Meille on tärkeää, että kaikki pentueet kasvavat normaaleissa kotioloissa ihmisten kanssa ja saavat parasta mahdollista hoivaa. Tällä hetkellä meillä asuu kotona yksi leikkaamaton ja kolme leikattua ocicatia. Lisäksi omistamme kaksi sijoitusnaarasta, jotka asuvat hyvissä sijoituskodeissa. Emme itse hamstraa kotiimme liikaa kissoja, emmekä myöskään halua luopua siitosuransa jo päättäneistä kissoistamme, ovathan ne perheenjäseniämme. Toivotamme tervetulleiksi vierailijat tutustumaan meihin ja kissoihimme!

Käytämme kasvatuksessa terveitä ja hyväluonteisia kissoja. Testaamme kasvatuskissoiltamme aina FIV:n ja FeLV:n sekä veriryhmän. Ihosieni (dermatofyytit) testataan meiltä ja sijoituskodeista säännöllisesti. Teetämme myös sydämen ultraäänitutkimuksen sekä PRA- ja PK-testit tarpeen mukaan.

Suomi-pentue s. 6.12.2023

Vihdoinkin meillä on taas pentuja! Tipsun ensimmäinen pentue on syntynyt Suomen itsenäisyyspäivänä. Pentueessa on neljä kaunista ja täplikästä pentua.

Isä: FI*SonSon Mountain’s Majesty, XSH ns 22 (OCI)
Emo: FI*Anórien’s Triss Merigold, OCI o 24

Tämä pentue onkin erityinen, sillä isäkissa on Suomen Kissaliiton erityisluvalla tehdystä yhdistelmästä, jonka tarkoitus on tuoda hallitusti monimuotoisuutta ocicat-rodun geenipooliin. Beppen (FI*SonSon Mountain’s Majesty) isä on amerikanlyhytkarva, ja emo ocicat. Myös yhdistelmä Beppe x Tipsu on tehty Suomen Kissaliiton erityisluvalla. Isot ja lämpimät kiitokset yhteistyöstä ja luottamuksesta SonSon-kissala ja Outi!

Myös nämä Tipsun pennut tulevat saamaan ensimmäiset rekisterikirjat Kissaliitolta EMS-koodilla XSH (OCI) eli myy hyväksymätön lyhytkarvarotu, kohderotuna ocicat. Pennut on mahdollista rekisteröidä rotuunoton kautta (Kissaliiton ja FIFe kasvatus- ja rekisteröintisäännöt, kohta 9.2.3) ocicateiksi.

Suomi-pentue kasvaa Tampereella sijoituskodissa.

2 suklaahopeatäplikästä poikaa
1 hopeatäplikäs poika
1 sinihopeatäplikäs tyttö

Maisan pentue odotettavissa keväällä

FI*Vinkeä Metka-Maisa

IC FI*Northalla Smaug of Erebor

Toivomme, että hopeatäplikäs Maisa-kissamme (FI*Vinkeä Metka-Maisa) saisi pentueen alkukeväällä 2024. Isänä on oma kasvattimme Maukka (IC FI*Northalla Smaug of Erebor).

Haluatko pennun meiltä?

Kasvattamisessa meille on tärkeintä kissojen luonne, terveys ja hyvinvointi. Siitosnaaraamme ja -uroksemme ovat aina testattuja tarttuvien tautien varalta ja veriryhmäluokiteltuja. Pyrimme selvittämään etukäteen kissojen taustat niin hyvin kuin mahdollista, jotta voisimme valita toisilleen sopivat uroksen ja naaraan.

Kissat asuvat meillä samoissa tiloissa kuin me ihmisetkin, ja ne tulevat kanssamme sänkyyn nukkumaan, sohvalle televisiota katselemaan ja jopa omasta tahdostaan saunaan alalauteille. Myös pennut totutetaan normaaliin elämänrytmiimme.

Luovutamme pennut kahteen kertaan rokotettuna kissaflunssaa ja kissaruttoa vastaan, 2-3 kertaa loishäädön saaneina. Pennut luovutetaan aikaisintaan 14-15 viikon iässä. Emme yleensä tee sopimusta kissakaupasta ilman, että ostajaehdokas on käynyt pentuja katsomassa. Myymme pennun vain luotettavaksi katsomaamme kotiin. Toivoisimme olevamme tukena kasvattimme elämän käänteissä – meiltä voi aina kysyä mieltä askarruttavista kissa-asioista, ja otamme mielellämme vastaan kasvattiemme kuulumisia.

Käytäntönämme on kirjata pentukyselyt ”jonoon”, ja kun meillä on pentuja, otamme yhteyttä jonon alkupäästä alkaen kiinnostuneisiin ihmisiin. Pennun odotusaika voi vaihdella muutamista viikoista kuukausiin tai vuosiin, riippuen siitä minkälaisia kriteerejä uudella kodilla on, ja mikä pentutilanteemme kyselyhetkellä on. Aina ei synny juuri sitä haluttua väriä tai sukupuolta. Olisi hyvä, jos pentua kysyessäsi antaisit mahdollisimman hyvät tiedot siitä, minkälaista pentua olisit ottamassa, ja onko kriteereissäsi joustovaraa, esim. sukupuolella ei väliä.

Aiemmat pentueet

Aikaisemmat pentueemme ovat jo lentäneet pesästä omiin, huolehtivaisiin koteihinsa. Allaolevista linkeistä tai valikosta vasemmalla pääset katsomaan pentueita ja kuvia suloisista pikku ocicateista.

Ota yhteyttä Northalla-kasvattajiin

Omat yhteystietosi


Kerro, mitä on mielessäsi

Etsitkö elämääsi ocicatia? Millainen koti sinulla olisi tarjolla? Minkälaista kissaa haet - vai haluaisitko ensin jutella kanssamme yleisesti? Kerrothan hieman itsestäsi ja perheestäsi, minkälaisia lemmikkejä sinulla on ollut ja on nyt? Millaista kokemusta kissoista sinulla on? Mitä itse haluaisit tietää meistä ja ocicateista?