Vesipennut varttuvat vauhdilla


Vesipennut täyttävät tällä viikolla jo 9 viikkoa, meneepä aika nopeasti! Pentujen hoidon ohella Klaaran sijoituskodin ihmisillä on ollut kiirettä, sillä koko perhe koirineen, kissoineen ja kissanpentuineen muutti viime viikolla uuteen asuntoon. 8-viikkoiset pennut eivät siitä paljoa välittäneet, kun kuitenkin koko kissaperhe pysyi koossa ja tutut ihmiset ja tavarat myös. Tuon ikäisillä pennuilla on todella paljon vauhtia… Kohta koittaa jo ensimmäisen rokotuksenkin aika.

Klaara-emo ja 7-viikkoiset Vesipennut Cosmo, Soma, Patu ja Wilson. Kuva: Tiina Härkälä
Pennuista on ollut kyselyitä aika paljon, ja toivomme, että ainakin muutaman kohdalla kyselyt muuttuvatkin varauksiksi lähiaikoina, sitä mukaa kun pentuja päästään katsomaan livenä yhdessä niistä kiinnostuneiden kanssa. Meillä on yleensä käytäntönä, että haluaisimme tavata uuden kodin ihmiset kasvokkain ennen pentukauppojen hieromista, ja myöskin, että pennusta kiinnostuneilla on mahdollisuus nähdä kotimme ja meillä asuvat ocicatit ja tietysti pennut. Onhan tärkeää nähdä omin silmin, millaista pentua on ottamassa perheenjäsenekseen, ja tietysti myös kiinnostavaa nähdä pentujen emo ja kotiolot. 
Vesipentujen lähdettyä uusiin koteihin Klaara-emo tulee siirtymään sijoitusperheensä omistukseen, ja kunhan sen maitobaari on kunnolla tyhjentynyt, se steriloidaan. Klaara on kylläkin ollut niin hyvä emo, ja aikaansaanut terveitä ja kauniita jälkeläisiä, joten sen puolesta Klaara voisi saada toisetkin pennut, mutta sen kiimat ovat kuitenkin olleet niin voimakkaita, että sterilointi on kissan itsensä kannalta parempi vaihtoehto. Lisäksi strategiamme oli jättää Kivipentueesta kaksi kaunista tyttöä kasvatukseen, kumpikin yhden pentueen suunnitelmalla. Näin saamme ylläpidettyä geneettistä monimuotoisuutta hieman paremmin. Vaikka sisaruksilla onkin identtinen sukutaulu, niin niiden geneettisessä perimässä on toki eroa.