Varokaa naruja!


Sunnuntaina veimme veljekset Vilin ja Junon uusiin koteihinsa Kannelmäkeen ja Etelä-Haagaan. Tosi kivat kodit ne saivat, molemmilla kissakaveri vauhdikkaisiin leikkeihin. Toivotamme koko elämän mittaista onnea perheille!

Samalla reissulla kävimme myös tervehtimässä Topspotin kolmeviikkoisia pentuja, todella ihania täpläturkkeja! Viisi pentua, joista kaksi suklaa- ja kolme tawnytäplikästä. Yksi tawny on poika, muut tyttöjä. Emo Windy ja kissamatriarkka Tiiti pitivät hyvää huolta pikkuisista.

Meillä oli vähemmän kiva kotiinpaluu sunnuntaina, kun huomasimme että joku kissoista oli löytänyt reppuun kiinnitetyn heijastimen, ja sen kiinnitysnaru oli muuten kadonnut, paitsi 5cm pätkää joka löytyi lattialta. Otti päähän ihan hirveästi, kun olemme kyllä tietoisia tästä kissojen naruviehtymyksestä, ja olemme tosi varovaisia kaikkien narujen ja johtojen kanssa. Miten lieneekään reppu unohtunut lattialle. Kyllä otti pannuun, ja syyttävä sormi osoitti tietenkin meihin itseemme.

Noh, koska kaikki illalla voivat hyvin ja söivät, emme voineet tehdä mitään. Maanantaiaamulla sitten Monni oksenteli, ja yhden oksun mukana tuli juuri sitä narua. Harmi kyllä vaikutti siltä, että kaikki naru ei tullut – tai sitten sitä on vain jossakin muualla. Monni kökötteli vain eikä halunnut syödä, joten eläinlääkäriin mars. Vähän ennen lääkäriaikaa Monni palasi normaaliksi, leikki ja juoksenteli. Lääkärissä Monni tutkittiin ja röntgenkuvattiin kevyesti rauhoitettuna, mutta mitään hälyttävää ei suolissa näkynyt. Naruhan voi kuroa ja leikatakin suolet pahasti, joten tosissaan nuo hommat on otettava.

Saimme lääkäriltä vain ohjeeksi seurata tilannetta (saan soittaa hänelle vaikka kesken jouluaattoiltaa, jos kisun tila on huolestuttava), antaa kissanmallasta ja PARSAA! Tuo parsan tarkoitus olisi, että sen kuidut kietovat narun itsensä ympärille ja auttavat tuomaan sen luonnollisesti ulos. Kaikeksi yllätyksekseni Monni, joka on pentueen nirsoin ruokailija, söi parsaa hyvällä halulla! Se söi maanantaipäivän aikana 3 tankoa valkoista säilykeparsaa, ”rihmoiksi” sormin vedettynä.

Tänään tiistaiaamuna Monni sai tehtyä isomman hädän hiekkalaatikkoon, ja kakassa näkyy selvästi parsan kuituja, mutta ei sitä heijastimen narua. Nyt voinemme huokaista helpotuksesta – kissan suolisto toimii, Monnin ja muidenkin kissojen vointi on loistava, ja Vekkulassa kaikki hyvin.
Kaikki hyvin, mutta joulurauha taitaa jäädä vitsiksi tänäkin vuonna. Ansa alkoi juosta, vuoden pimeimpänä päivänä! Ilmeisesti kukaan ei ole muistanut opettaa sille, että kissojen kuuluisi pitää taukoa kiimoista keskikesällä ja -talvella. Viime jouluna Nasu aloitti joulumourut aattona ja Ansa-sisko päivää myöhemmin. Nyt lyyrinen sopraano Nasu on leikattu, ja dramaattinen mezzo Ansa saa hoilotella joululaulut soolona. Meidän on pidettävä Leo ja Ansa erossa toisistaan – Leo ei kylläkään vielä osoita kiinnostusta kollinhommiin, mieluummin leikkii Popin ja Monnin kanssa hippaa. Mutta kun neito huutelee niin suorasukaisia ehdotuksia, ei sitä koskaan tiedä, koska Leon pään päällä syttyy pieni hehkulamppu…