Vappuhärdelli


Ilmat ovat lämmenneet, ja kissat suorastaan jonottavat joka iltapäivä eteisen ovella päästäseen ulkoilemaan. Valjastelu sujuu hienosti, vaikka olisi hyödyksi jos hankkisimme fleksitaluttimet tytöille – juoksupyrähdys toppaa alkuunsa tavallisella talutushihnalla. Ulkona on niin paljon mielenkiintoisia ääniä ja olioita. Molempien kissojen lempiharrastus ulkona on muurahaisten seuraaminen ja ”taputteleminen”.

Vappuaattonakin kävimme kissojen kanssa valjastelemassa. Nasu ei olisi millään malttanut palata takaisin sisälle, joten tuuppasin sitä takapuolesta ja huomasinkin, että siltä oli tullut pieni klöntti vihertävänkellertävää eritettä. Ei kun vappusuunnitelmat uusiksi, ja eläinlääkäripäivystykseen. Kohtutulehduksen mahdollisuus on aina olemassa, eikä sen kanssa ole leikkimistä. Emmehän halua vaarantaa pentujen henkeä, saati sitten rakkaan Nasu-emon. Nasu kyllä oli käyttäytynyt ihan normaalisti: söi, joi ja leikki innolla.

Aattona päivystävällä eläinlääkäriasemalla oli sen verran tehoton ultralaite, että pentujen sydänfrekvenssejä ei saatu. Muuten Nasu tutkittiin, ja lääkäri määräsi antibioottikuurin (onneksi Synuloxia, jota Nasu pitää herkkuna ja syö vapaaehtoisesti).

Vappupäivänä menimme vielä toiselle lääkäriasemalle, jonka ultraäänilaitteella pystyi tarkistamaan, että pennut liikkuvat ja niiden sydämet lyövät normaalisti. Kaikki pennut olivatkin terveen oloisia ja potkivat, ja pulssit olivat liki 200. Pentuja voidaan sanoa varmuudella olevan kaksi, sillä kaksi saatiin näkymään ruudulla samaan aikaan. Toisella puolella näyttäisi olevan ainakin 1 pentu, mutta kaiken kaikkiaan niitä lienee 2-4 ja sen tarkempaan ei tässä vaiheessa pysty sanomaan. Lääkäri ei nähnyt ultrassa mitään tulehdukseen viittaavaa, mutta Nasu saa syödä Synuloxia raskauden loppuun saakka. Lisäksi Nasun verinäytteestä testataan varmuudeksi keltarauhashormonipitoisuus, tulosten pitäisi tulla alkuviikosta.

Onneksi on molemmille kissoille ”tavallinen” ja lisäksi vielä jalostuskissan eläinlääkärikuluvakuutus. Olisi muuten tullut vappu vielä kallimmaksi! Ehdottomasti parasta kuitenkin on, että Nasu kehrää onnellisen näköisenä ja esittelee kasvavaa vatsaansa auringossa kellien!