Tulipentueen pojat


Pennut täyttävät tänään kuusi viikkoa! Tämä on varsin hurmaava ikä, koska pennut harjoittelevat paljon kaikenlaista: lelujen vaanimista ja tappamista, veljen kimppuun tiikeriloikkaamista, emon tai omalla hännällä leikkimistä… Ja yhtäkkiä voi kiivaan leikin keskeyttää äkillinen unentarve, mistä seuraa nukahtaminen lähes niille sijoilleen missä oltiin. Tunnelmia voi katsella Tulipentueen galleriasta!

Lily imettää poikiaan ja muutenkin pitää hyvää huolta niistä, vaikka uskaltaakin välillä mennä vähän omaa aikaa hakemaan ulkotarhasta. Sillä aikaa poikien lapsenvahtina on Roope-vaari, joka myös opettaa pojille, että isompia kissoja pitää kunnioittaa. Tärkeitä sosiaalisia taitoja!

Kolme suklaatäplikästä sukupolvea: takana Roope-vaari (IP Rollick Octavarium), Lily-emo (IC Northalla Peridotite) ja maidosta nauttimassa kuusiviikkoinen Patu (Northalla Bonfire).

Kolme suklaatäplikästä sukupolvea: takana Roope-vaari (IP Rollick Octavarium), Lily-emo (IC Northalla Peridotite) ja maidosta nauttimassa kuusiviikkoinen Patu (Northalla Bonfire).

Patun ja Jäbän painot huitelevat jo hyvin lähellä 800 grammaa. Ruoka onkin maistunut niille oikein hyvin. Pojat ovat saaneet sitä mitä emonsakin, tosin lihat pieniksi leikattuna: kanapitoinen raakaruokaseos (ohje Poseidonian-kasvattajan sivuilla), porsaan sydän, hyvälaatuiset viljattomat säilykeruoat.

Tulipentujen seuraavien viikkojen ohjelmaan kuuluu kolme loishäätökertaa, ensimmäiset Mirrix-tahnalla ja myöhemmin Milbemax pienille kissoille ja kissanpennuille, sekä rokotuskerrat n. 11-12 viikon sekä 14-15 viikon iässä.

Pojista on jo ollut oikein mukavia alustavia tiedusteluja, ja toivottavasti päästäänkin neuvottelemaan varauksista ja uuteen kotiin muuttamisesta aikanaan. Meillä on ”jonossa” myös paljon sellaisia, jotka olisivat halunneet tyttöpentua tai hopeatäplikästä, mutta tällä kertaa ei geenilotto suonut meille sellaisia pentuja. Toivottavasti näitä jonottelijoita lykästää syksyn aikana, meillä on suunnitteilla kaksi pentuetta: Hiskin ja Helmin, sekä Junon ja Ulpun. Molemmat naaraat saattavat aloittaa kiiman koska tahansa, vaikkakin Helmin kiimaa on odoteltu jo maaliskuun lopulta saakka. Toivottavasti elokuun pimentyvät illat boostaavat Helminkin hormonit oikeaan vireeseen!