Tervetuloa maailmaan, Tulipennut!


20140628_1810

Lily ja vastasyntyneet Tulipennut

Perjantaina 27.6.2014 eli täsmälleen laskettuna aikana syntyi Lilylle (IC Northalla Peridotite) kaksi pentua, ruskea- ja suklaatäplikkäät pojat. Lily ei osoittanut vielä illalla minkäänlaisia merkkejä lähestyvästä synnytyksestä, mutta yöllä kolmen aikoihin pyöräytti nopeasti maailmaan kaksi poikaansa. Emonsa Taran tavoin Lily näytti olevan alusta saakka todella hyvä ja huolellinen emo. Pentujen syntymäpainot olivat 100g ja 101g, oikein hyvät siis.

Lilyn hyvistä emonvaistoista huolimatta maidon nouseminen kesti sillä pari päivää. Jotakin maitobaarista kyllä tuli, koska pennut imivät eivätkä kitisseet. Kuitenkin pentujen punnitus osoitti, etteivät painot alkaneet nousta niinkuin olisi pitänyt, ja jouduimmekin ensimmäistä kertaa lisäruokkimaan pentuja emonmaidonvastikkeella. Koska pennut olivat terhakoita ja terveitä, ja niiden imemistaidoissa ei ollut moitittavaa, päädyimme antamaan vastiketta tuttipullosta. Royal Caninin emonmaidonvastikepakkauksessa on mukana kissanpennuille tarkoitettu pikkuinen tuttipullo, käytimme sitä.

pikkupennut

Tulipentujen painokehitys

Pennut saivat 3-4 tunnin välein maidonvastiketta noin 1-2 ml kerrallaan, kunnes punnitukset osoittivat, että Lilyltä tulee maitoa tarpeeksi muutekin. Sitten kun Lilyn maitohanat aukesivat kunnolla, pentujen kasvuvauhti onkin ollut tosi hyvä, noin 20g vuorokaudessa. Kun on vain kaksi jakamassa maitomäärää, eipä ihmekään.

Pennut täyttivät jo kaksi viikkoa, ja kaikki sujuu hyvin. Silmät pojilla aukesivat viikon ja yhden päivän iässä. Molemmat ovat oikein ihanan näköisiä pikku pallopäitä, pikku lappukorvineen. Viikon päästä korvatkin alkavat aueta, ja sitten odotellaankin, koska pojat lähtevät ensimmäisille tutkimusmatkoilleen pesän ulkopuolelle.

Pentueen teema on tällä kertaa tuli, jatkumona aikaisemmille elementtiteemoillemme (metalli, puu, kivi, vesi). Nimiksi olemme valinneet hieman vahvatahtoisemmalle ruskeatäplikkäälle pojalle Northalla Wildfire, eli suunnilleen kulo, maastopalo. Suklaatäplikäs poika puolestaan on Northalla Bonfire eli kokko, pentujen iso-isoisän Cardon (Halifax Bonfire) kunniaksi. Kutsumanimet ovat vielä hieman työn alla, mutta eivätpä ne pentujenkaan korvat ole vielä edes auenneet kuulemaan nimiään.