Kissanristiäiset


Eilisen äitienpäivän kunniaksi otimme asiaksemme lyödä lukkoon Taran pentujen nimet. Teema meillä on ollut mielessä jo kauan: mitäpä muutakaan metalli- ja puupentujen jatkoksi kuin kivipennut. Nimiehdokkaita on myös mietitty jo ennen pentujen syntymää, mutta oikeastaan vasta pentujen alkaessa näyttää hieman omaa persoonallisuuttaan on nimet helpompi valita.

Pennut saivat myös kutsumanimet – jotka ovatkin nyt tarpeen, sillä jotkut pennuista ovat alkaneet jo liikuskella pesän ulkopuolellakin. Eiväthän kolmeviikkoiset pennut tietenkään nimiään tunnista, mutta meidän ihmisten on helpompi sanoa ”Perri” kuin ”se suklaatyttö, jolla on päässä täpliä”.

Taran ensimmäinen pentue, Kivipentue, on siis syntymäjärjestyksessä seuraava:

  • Northalla Sandstone, suklaatäplikäs naaras, ”Sissi”
  • Northalla Peridotite, suklaatäplikäs naaras, ”Perri”
  • Northalla Basalt, ruskeatäplikäs uros, ”Babar”
  • Northalla Granite, suklaatäplikäs naaras, ”Klaara”
  • Northalla Diorite, suklaatäplikäs naaras, ”Dora”
Nimet ovat yleisiä kivilajeja. Sandstone eli hiekkakivi kuuluu kerrostuneisiin eli sedimenttikivilajeihin. Peridotiitti, graniitti ja dioriitti ovat syväkivilajeja, ja basaltti puolestaan vulkaaninen pintakivilaji.
Varsinkin Babar-poika on kunnostautunut liikuskelemalla pesän ulkopuolisessa maailmassa, mutta myös yksi tytöistä (taisi olla Klaara, en nähnyt itse tapausta) oli jo uskaltautunut tutkimaan maailmaa. Kaikki pennut kurkkivat jo ulos pesästä, joten en usko että kestää enää montaa päivää kun kaikki jo mennä vipeltävät ympäri pentuhuonetta. Pentuportti (jota Ansa demonstroi tällä videolla) pitänee pennut vielä muutaman viikon pelkästään yhdessä huoneessa, mutta sen jälkeen niillä on valloitettavanaan koko talo.
P.S. Tallinnan-näyttelyt menivät hienosti, yli odotusten! Juno valmistui IC:ksi lauantaina, ja sunnuntaina sekä Ulpu että Juno olivat tuomarin parhaita ja pääsivät paneeliin! Molemmat käyttäytyivät tosi hienosti, ja tuomarit kehuivat kovasti. Tästä on hyvä jatkaa taas.