Valjastelua


Näin kevään kynnyksellä ollaan harjoiteltu valjaiden käyttöä kesää odotellessa, sisällä ja vähän ulkonakin. Aluksi sisällä harjoiteltiin vain valjaiden pitämistä, ja aika kiemurtelua se oli. Kisu ei meinannut millään pysyä pystyssä niiden kanssa, ja käveleminenkin oli vaikeaa, hyppäämisestä puhumattakaan. Mutta pikkuhiljaa niihin on totuttu, välillä leikkiessä valjaat meinaa ihan unohtua.

Seuraavaksi mentiin hihnan kanssa alakertaan, missä kissat eivät ole vielä – valmistuvan remontin takia – päässeet käymään. Ja kyllä pikkuhiljaa alkaa se kävelykin valjaiden kanssa luonnistumaan. Valjaat päällä on jo hypittykin, ja portaitakaan ei tarvi kiivetä ylös niinkuin vanha mummo.

Ulkona ollaan käyty vasta vain rappusilla. Ansa rohkeampana tosin kävi jo vähän kurkkimassa autonkin alle. Vähän on outoa, kun ulkona tuulee, ja aika nopeasti tytöt menevätkin takaisin eteiseen. Taitaa ruveta varpaitakin palelemaan. Linnut kyllä kiinnostaisivat kovasti – ollaanhan niitä jo vähän lähempänäkin kuin ikkunalasin takana.

Ansa puri ensimmäisistä valjaistaan muovisen lukon rikki sisällä harjoitteluvaiheessa – valjaissa nro. 2 onkin metallilukot… Kuvassa Ansaa sapettaa. Huomaa Nasun trimmaamat viikset.