Ulpu treffeillä


Tapahtumantäyteinen viikko takana! Itse olin työmatkalla ulkomailla ja kaiken lisäksi sairaana, kun tuli viestiä Ulpun omistajalta, että nyt se sitten juoksee. Tämä tieto kieltämättä piristi päivää suuresti, ja aloin järjestellä treffejä Ulpun sulhasen, ÄIJÄn kanssa.

SC Rollick Be Quick Or Be Dead ”ÄIJÄ”
(kuva: Eveliina Laine)

ÄIJÄ on oikealta nimeltään SC Rollick Be Quick Or Be Dead, ja se on hopeatäplikäs kuten Ulpukin. En osaa sanoa, kumpi on ÄIJÄn paras puoli: upea ulkonäkö vai ihana, hötkyilemätön luonne! Todella upea ocicat-uros joka tapauksessa. Kolli asuu Helsingissä kuten Ulpukin, joten pitkiä matkoja ei tarvinut kenenkään matkustaa sitä varten, mutta pientä erityisjärjestelyä treffeissä tietty oli. Onneksi niin Ulpulla kuin ÄIJÄlläkin on mahtavat omistajat, joten kissojen treffit saatiin sujumaan hienosti siitä huolimatta, että itse en ollut paikalla ollenkaan.

Kissat tapasivat toisensa lauantai-iltapäivällä, ja ÄIJÄ oli monien kollien tapaan heti kiinnostunut kiimaisesta Ulpusta. Monet naaraat aluksi sähisevät kollille, vaikka ovatkin kiimassa, mutta kissalle on silti ensisijainen reaktio suhtautua vähintään varauksella vieraisiin lajikumppaneihin. Ulpu kuitenkaan ei jostain syystä juuri vierastanut, vaan kissat tutustuivat toisiinsa uteliaasti.

ÄIJÄä kiinnostaa heti
(kuva: Eveliina Laine)

ÄIJÄ ei ollut ensikertalainen, vaan sillä on muitakin pentueita. Selvästi kolli tiesi erittäin hyvin, miten tyttöjen kanssa toimitaan. Ensimmäinen astuminen tapahtui hyvinkin nopeasti ja varmoin ottein.

Tämän jälkeen kamera kääntyi kuvaamaan koivujen latvoja…
(kuva: Eveliina Laine)

Kissoilla meni lauantai-ilta hyvin vauhdikkaasti ja ihan käsikirjoituksen mukaan. Joskus kissat voivat olla astutustilainteissa jopa agressiivisia toisiaan tai jopa ihmisiä kohtaan, mutta ei toki ÄIJÄ eikä Ulpu… Ulpun emäntä, joka oli paikalla koko yön, kertoo että ÄIJÄ tuli vain kiehnäilemään ja puskemaan jalkoihin ja oli oma ihana itsensä.

ÄIJÄ ja Flehmen-reaktio Ulpun tuoksulle
(kuva: Eveliina Laine)

Yöllä molemmat kissat nukkuivat Ulpun emännän jaloissa sulassa sovussa, ja näytti siltä että kuuma rakkaus oli jo lauhtunut lempeäksi läheisyydeksi. Niinpä ÄIJÄ sai lähteä kotiinsa, ja tämän emännän mukaan kolli meni toipumaan saunan jälkilöylyihin kiihkeistä treffeistään Ulpun kanssa, oikea suomalainen köriläs siis. 🙂 Toivomme, että Ulpu on nyt tiineenä ja jos kaikki menee hyvin, pitäisi maailmaan tulla pentuja 15.4.2013. Pitäkää peukkuja!