Tessa kävi meillä kylässä


Nasu (IP Topspot Nasuada
The Capable) morjestaa 
Ansa (PR Topspot Angela The
Knowing), melkein 6 vuotta

Hei taas, hyvät blogimme lukijat! Pahoittelen, että olen tosi laiska kirjoittaja. Nyt ei tosin ole ollut ilmeemmin asiaakaan, sillä pentujen suhteen olemme viettäneet väliaikaa. Vuonna 2013 meillä oli kaksi pentuetta, Pirattipentue ja Vesipentue, ja vuonna 2014 meillä on suunnitteilla 3-4 pentuetta. Niistä lisää myöhemmin, ja nyt itse päivän aiheeseen!

Leo (GIC Northalla Viking Bronze),
4,5 vuotta

Valokuvaaja Tessa oli meillä käväisemässä 30.1.2014. Omien kissojemme lisäksi valokuvamalleiksi olivat saapuneet Helmi ja Puusti, Lily ja Roope sekä Hani ja Rokka omistajineen. Aluksi otettiin potretit meillä asuvista kissoista, salamavalojen räiskyessä yhtäkkiä kuvausstudioksi muuntautuneessa keittiössämme. Olimme tosi iloisia, että saimme ammattilaisen ottamat kuvat myös Ansasta, Nasusta ja Leosta, jotka eivät käy näyttelyssä enää. Ansa on liian hajuherkkä näyttelytouhuihin ja Leo arastelee lapsia ja hälinää. Nasu voisi käydä joskus näyttelemässä, ja olikin viimeksi mukanamme Ruotsissa maaliskuussa 2013 hakemassa itselleen IP-tittelin, mutta ei sekään hommasta niin paljoa perusta. Tällaisten kissojen kuvaamiselle oma koti on stressivapain ympäristö.

Gubbe (Northalla Blackbeard), 9kk

Tara tosin oli tällä kertaa sitä mieltä, että kovaäänisten naisten juttelu ja salamavalot olivat liikaa sille, ja Tara ei suostunut kuvattavaksi lainkaan. Taralle on jäänyt ilmeisesti trauma viime huhtikuisesta näyttelystä, jossa se lähti assarilta karkuun ja ehti olla karkuteillä ainakin 20 minuuttia suuressa hallissa ja ihmiset jahtasivat sitä. Tara-parka… Koitan joka päivä sitä rohkaista ja helliä, mutta ikävät muistot ovat varmasti vielä mielessä, kun valokuvaajan ilmaantuminen omaan kotiin tuo ne pintaan. Normaalisti Tara ei ole mitenkään pelokas luonteeltaan. Harmi, mutta tuleehan aina uusia tilaisuuksia. Ja Tarasta on nuorena tyttönä Tessan ottamat kuvat olemassa, kun taas Ansalla, Nasulla ja Leolla tämä oli ensimmäinen kerta ammattivalokuvaajan etsimessä.

Gubbe näyttää olevan luontainen linssilude, sen valokuvaamisessa tuntuu suurin haaste olevan sen pitäminen riittävän kaukana kamerasta ja huiskasta… Heti, kun se näkee huiskan, viiksityynyt pullistuvat niin, että ihmisiä alkaa naurattaa. 🙂

Puusti (Northalla Cagafuego), 9kk
Helmi (Northalla Granuaile), 9kk

Helmin ja Puustinkin osalta kuvaukset menivät todella innostuneissa merkeissä, höyhenhuiska on kova sana niillekin. Tessalla on taito ottaa kissasta kuva juuri oikealla hetkellä, kun hän on ensin lelun kanssa houkutellut kissan kääntymään sopivaan asentoon. Ja tietysti ammattilaisen pelit ja vehkeet varmistamassa kuvien hyvän laadun. Harmi, kun Vesipennut Hiski ja Tomu eivät ehtineetkään kuvauksiin, täällä on kuitenkin niistä sekä muista Vesipennuista pentukuvia Tessan ottamana. Hiskin ja Tomun tilalle tulivat Rokka ja Hani. Hanilla on hieman samanlaisia kokemuksia kuin Taralla, ja se arasteli kuvien ottoa aluksi, mutta melko hyvin sekin lopulta rentoutui. Rokan ja Hanin kuvat eivät ole vielä valmistuneet, mutta luultavasti niitä päästään ihailemaan muutaman päivän kuluessa. Lily ja Roope (Kivipentueen isä) poseerasivat hienosti pöydällä, ja innolla odotamme näidenkin kuvien valmistumista.

Olen päivittänyt kotisivujen galleriaan Ansan, Nasun, Leon ja Gubben uudet kuvat sekä pari kuvaa myös Helmistä ja Puustista. Kuvat löytyvät kunkin omasta kansiosta ja myös kansiosta Northallan kasvatit.