Terveisiä Ruotsista


Olimme viime viikonloppuna Norrköpingissä Östkattenin järjestämässä kaksipäiväisessä, kahden sertin näyttelyssä. Mukana olivat Juno ja Ulpu sekä heidän emäntänsä Helsingistä. Lisäksi matkaseurana oli Guttatus-kasvattaja Marjo kahden kissatytön kanssa, emokissa Gaia ja tytär Sophie. Matkustimme Ruotsiin laivalla, mukavasti yön yli hytissä. Tukholmasta oli noin 1h45min ajomatka Norrköpingiin.

En ollut aiemmin ollut Ruotsissa kissanäyttelyssä, ulkomaista vain Virossa. Kokemus vastasi aika pitkälti suomalaisia pieniä näyttelyjä, Ruotsissa tuntuu olevan kautta linjan pienempiä näyttelyjä ja useammin kuin Suomessa. Tämähän sopii mainiosti, sillä pikku näyttelyt sujuvat nopeasti ja periaatteessa kissalla voi olla paremmat mahdollisuudet pärjätä.

Ruotsalaiset häkit olivat tosi hyvät, kokonaan terästä vailla mitään puuosia, puhtaat, hyväkuntoiset ja jämerän oloiset. Meillä tosin oli Sturdit mukana, mikä oli pieni harvinaisuus siellä. Ei kai ihmekään, sillä jos siellä häkit ovat tosi hyvät, niin mihin sitä Sturdia kaipaisi. Onhan Sturdi toki nopea laittaa esiin ja pois, mutta kissa kyllä näkyy yleisölle paremmin perinteisestä häkistä.

Lauantaina Ulpulla oli kilpailija, toinen hopeatäplikäs naaras 9-luokassa. Tämä on hopeatäplikkäillä harvinainen tilanne, yleensä niitä on vain se yksi näyttelyssä, tai jos sattuukin enemmän niin todennäköisesti sukupuoli tai luokka on eri. Ulpu oli tuomarin mielestä parempi, joten se oli Ex1 ja sai CAC-sertin, ja valmistui Championiksi. Jatkoon ei kuitenkaan ollut tällä kertaa asiaa. Sunnuntaina Ulpu olikin jo luokassa 7, ja sai CACIB-sertin tällä kertaa ilman kilpailua.

Myös Juno sai CAGCIB-sertinsä kumpanakin päivänä, ja oli tuomarin parhaan valinnassa, mutta valinnat menivät sivu suun. Sertejä olimme hakemassakin, joten tyytyväinen pitää olla.

Marjon kissoilla meni vielä paremmin, lauantaina Gaia oli BIV, ja Sophie-tyttö sunnuntaina BIV NOM BIS! Ei turha reissu ollenkaan!

Samaan aikaan Kirkkonummella URKin näyttelyssä ollut Rokka sai molempina päivinä Ex1. Seuraavan kerran tapaammekin Rokan omistajineen ERY-SYDin drive-in-näyttelyssä marraskuun alussa. Siellä on luvassa oikea sukukokous, äiti-Tara ja pennut Lily ja Rokka. Lisäksi Ulpu ja Junokin tulevat näyttäytymään. Kiva päästä kokeilemaan, miten drive-in-malli sopii näyttelyyn.