Puupennut jo 7 viikkoa!


Aika menee nopeasti! Ensiksi se, mikä kaikkia eniten kiinnostaa – pentujen kuulumiset ja kuvat.

Pennut ovat kenties parhaimmillaan nyt siinä mielessä, että paino alkaa olla kilon verran kaikilla, ruoka maistuu, asiat tehdään hiekkalaatikoihin, ja tiskipöydälle ei vielä yltetä. 🙂 Pennuilla on binääriset energiatasot; joko mennään sata lasissa ympäri kämppää, tai sitten simahdetaan täysin, mielellään samaan läjään sisarusten kanssa.

Tässä kuvassa suklaatäplikäs kissaläjä heräilemässä päivätorkuiltaan:

Tässä taas mennään huiskanmetsästystä – voiko mikään olla sen ihanampaa?

Paljon lisääkin kuvia 7-viikkoisista pennuista on picasa-albumissani – tervetuloa katselemaan!
Muuten viimeisin viikko on sujunut eläinlääkärikäyntien merkeissä. Ensin Juno-pojalle sattui onnettomuus: Junon leikkiessä lattialla Leo (5kk ja 3,6kg) hyppäsi kohti pikkupentua, joka jäi jollain tapaa pahasti alle ja parkaisi. Sitten pideltiinkin etutassua ilmassa, mutta tunnustellessa Juno ei aristanut mitään kohtaa. Eläinlääkärillä tietysti kävimme tutkimassa tilanteen ja ottamassa röntgenkuvia perhealbumiin. Onneksi murtumia ei ollut; ilmeisesti pikkupojalle oli tullut nivelsiteen tai lihaksen venähdys. Nyt reilun viikon jälkeen Junon tassu on taas ihan kunnossa, onneksi!
Puupentueen täti Nasu puolestaan kävi eläinlääkärillä sterilisaatioleikkauksessa. Vaikka se olikin esimerkillinen emo, ei tarkoituksemme ole tehdä samalla kissalla monia pentuja. Varsinkin, kun Nasun sisaruksista muutkin – no ainakin nyt Ansa – ovat aikeissa tuottaa jälkikasvua. Seuraavat pentusuunnitelmat meillä kohdistuvat Nasun tyttäreen Lilliin, joka asustelee sijoitusperheensä kanssa Turussa.
Nasun leikkaus meni hyvin, ja se oli ihan normaali jo seuraavana päivänä. Haavaa olisi kiva nuolla, mutta suihkuttelemme siihen Cothivet-sprayta, jota Nasu inhoaa. Haava näyttää parantuneen hyvin, ja Nasu on oikein hyvinvoiva – kaikki hienosti siis.
Puupentueesta 75% on jo löytänyt uudet kodit, ja 25% näyttää myös hyvin lupaavalta, lyönemme suunnitelmat lukkkoon päivän-parin sisällä. Todella kivaa, kun löytää hyvät kodit pennuille!