Piraattipentue saa nimet


Ulpun ja ÄIJÄn pentueelle tuli aivan erityinen teema, piraatit. Mielestämme teema sopii hyvin kahden hopeatäplikkään, upean ocicatin pentueelle. Piraattinimistä löytyisi vaikka kuinka paljon kivoja nimiä, etenkin pojille. Halusimme todelliseen historiaan pohjautuvat nimet, joista myös löytyy hyvät tarinat.

Hopeatäplikäs tyttö saa nimen Northalla GranuaileGráinne Ní Mháille eli englantilaisittain Grace O’Malley oli eräs Irlannin historian merkittävimpiä naishahmoja. Gráinne, lempinimeltään Granuaile eli 1500-luvulla, johtaen merikapteenina yli 200 henkilön joukkoa Galwayn rannikoilla. Kertomukset hänen edesottamuksistaan ovat mielenkiintoisia, erityisesti kohtaaminen Englannin kuningatar Elisabeth I:n kanssa. Ni Mháille oli tuomittu merirosvoudesta, mutta Elisabeth neuvotteli hänen kanssaan. Naiset pääsivät sopimukseen, ja kuningatar vapautti Gráinnen, vaikka tämä oli tuonut tapaamiseen tikarin, ja heitti kuningattaren pitsireunuksisen nenäliinan takkatuleen. Granuailella oli asennetta!

Hopeatäplikkäästä pojasta tulee Northalla Blackbeard. 1700-luvulla elänyt merimies ja merirosvo Edward Teach tunnettiin paremmin Blackbeardina. Blackbeard eli Mustaparta oli habitukseltaan erityisen pelottava jopa merirosvoksi, sillä hän oli pitkä, leveäharteinen mies, ja hänellä oli lähes silmiin saakka ulottuva pitkä musta parta. Lisäksi hän pukeutui näyttäviin, dramaattisiin vaatteisiin leveine hattuineen, ja varusteli itsensä kolmella pistoolilla taisteluihin. Blackbeard oli eräs legendaarisimmista piraateista merirosvojen kulta-ajalla. Hänen kaappaamansa laiva La Concorde nimettiin uudelleen Queen Anne’s Revengeksi, ja Teach varusteli sen 40 kanuunalla ja omalla lipullaan. Laiva oli kaikkien aikojen pelätyimpiä Karibialla ja Atlantilla.

Suklaahopeatabbypojan nimi Northalla Cagafuego oli selvä asia syntymästä lähtien. Tämä iso tabbypoika saa nimen 120-tonnisen espanjalaisen kaljuunan Nuestra Señora de la Concepciónin mukaan. Laivalla oli värikäs espanjankielinen lempinimi cagafuego, joka tarkoittaa suunnilleen ”fireshitter”. Sir Francis Drake valloitti Cagafuegon, ja sai saaliikseen huiman arvokkaat aarteet, mm. kultaa ja hopeaa. Aarteen arvoksi on arvioitu nykypäivän rahassa noin 12 miljoonaa puntaa, ja arvellaan, että osa aarteesta meni ”tiskin alle” eli kaikkea ei edes kirjattu. Cagafuego oli siis eräänlainen jackpot, ja sitä todella on myös suklaahopeatabby ocicat, joten nimi on sillä selvä!

Viikon ikäiset Northalla Granuaile, Northalla Cagafuego ja Northalla Blackbeard yhteiskuvassa.
Photo: Eveliina Laine