Ocicat-erikoisnäyttely ja Gubben 2x BIV-NOM


Gubbe, värin paras -erikoispalkinto
Pauli Araneva Pet photography

Terveisiä aivan erityisestä kansainvälisestä kissanäyttelystä! URK oli järjestänyt 10.8. Helsingin Vuosaaressa näyttelyn, jossa olivat esillä vain rodut abessinialainen, ocicat ja somali. Saman päivän aikana oli kaksi erillistä näyttelyä, A ja B, joissa kummassakin oli neljä arvostelevaa tuomaria. Kaiken muun lisäksi vielä näyttely B:ssä oli ocicateille oma rotupaneeli, mikä tarkoitti siis, että jokainen neljästä tuomarista valitsi parhaat ocicatinsa loppukilpailuun. Onko selvä? No, ei ollut aluksi minullekaan!

Ocicat ry juhlisti tällä erikoisnäyttelyllä sekä näyttelyssä ilmestyneellä Osikatti-lehden erikoisnumerolla 20-vuotisjuhlavuottaan. Näyttelyssä jokaista ocicatia kohti oli jaettu vaikka minkälaista kivaa, mm. sponsoreiden kangaskassi täynnä ruokia ja muuta hauskaa. Sponsoreiden lisäksi yhdistys sekä monet ocicat-kasvattajat lahjoittivat paljon erilaisia erityispalkintoja.

Parhaat ocicat-silmät palkintoja

Menemättä sen tarkempiin yksityiskohtiin, myös me Northalla-kasvattajat olimme varautuneet palkitsemaan mielestämme kauneimmat ocicat-silmät. Valinta oli odotetusti todella vaikea, sillä häkeistä meitä katseli toinen toistaan ihanampia, rotumääritelmän mukaisia ja villi-ilmeisiä ocicat-silmiä! Todella hankalan valinnan lopputuloksena mielestämme parhaat olivat IC Topspot TorreArgentina, SC Hindkjaer’s Gaia ja EP Embrace Golden Barley, DVM.

Juno tuomarin pöydällä.
Pauli Araneva Pet photography.
Rokka äänessä.
Pauli Araneva Pet photography.

Näyttelyyn osallistui viisi Northalla-kissaa: GIC Northalla Juniper ”Juno”, CH Northalla Peridotite ”Lily”, PR Northalla Basalt ”Rokka” sekä pennut Northalla Granuaile ”Helmi” ja Northalla Basalt ”Gubbe”. Myös Helmin ja Gubben velipoika Northalla Cagafuego ”Puusti” oli turistina mukana, Helmin seuralaisena. Tabbykuvioinen Puusti keräsikin todella paljon ihailuja yleisöltä, jopa enemmän kuin täpläturkkiset sisaruksensa! Piraattipentueen emo IC Mitha Goobita Yangatin, meidän ja Ekkiksen Ulpu-kulta, oli myös mukana näyttelyssä. Ja sukukokouksesta puheen ollen, olihan siellä myös Piraattien isä ÄIJÄ (SC Rollick Be Quick Or Be Dead), Kivipentueen isä Roope (IP Rollick Octavarium) sekä Vesipentueenkin isä Adonis (CH Nappatassun Sir Lancelot)… ja paljon, paljon muita tuttuja! Tällainen kööri kun on paikalla, ja luvassa joka kissalle kaksi arvostelua plus sertikisavertailut, värin parhaan valinnat, tuomarin parhaan valinnat ja paneelit, niin ei varmaan ole ihme, että tylsää ei ollut.

Ulpu paneelissa.
Pauli Araneva Pet photography.

Juno ja Ulpu pokkasivat nätisti sertinsä kummassakin näyttelyssä, ensimmäistä kertaa Ulpun mammaloman jälkeen. Lisäksi Ulpu valittiin tuomarin parhaana naaraana paneeliin B-näyttelyssä. Lilyllä puolestaan oli kilpailu sertistä kummassakin näyttelyssä Aamun (Topspot Windjammer) kanssa, ja kumpikin sai yhden sertin ja yhden ex2-tuloksen. Fabrice Calmes piti Aamusta enemmän, kun taas Louis Coste valitsi paremmaksi Lilyn. Rokka sai sertit kummastakin näyttelystä, ja valmistui Premieriksi. Ihan täpärällä oli myös tuomarin parhaaksi pääseminen A-näyttelyssä.

Puusti omistajansa Tiinan sylissä.
Pauli Araneva Pet photography.
Helmi Tiinan sylissä.
Pauli Araneva Pet photography.

Pikkulapsukaiset Helmi ja Gubbe puolestaan hurmasivat molemmat tuomarit. Tuomari Marianne Roth ei aluksi saanut sanottua muuta kuin ”Wow!” moneen otteeseen. Molemmat tuomarit pitivät tällä hetkellä Gubbesta enemmän kuin Helmistä, mutta ei Helmilläkään huonosti mennyt! Helmi sai kummastakin näyttelystä tulokseksi Ex1. Gubbe taas niin sanotusti tyhjensi pankin, ja tuli valituksi kummassakin näyttelyssä värin parhaaksi kaikista hopeatäplikkäistä leikkaamattomista kissoista, joita oli kuusi kappaletta. Lisäksi Gubbe oli molemmissa näyttelyissä tuomarin paras pentu ja pääsi paneeliin. B-näyttelyn ocicat-rotupaneelissa Gubbe sai yhden äänenkin, omalta tuomariltaan Marianne Rothilta. Mielettömän hienosti Gubbelta, olemme todella otettuja ja iloisia! Parasta oli kuitenkin kuulla Jaana Jyrkiseltä kehuja koko hopeatäplikkään ocicat-joukon ihanasta käytöksestä. Aikuiset, julman näköiset kollipojatkin vain pussailivat ja puskivat tuomaria, ja sama ihana linja jatkui söpöläisiin pikkupentuihinkin saakka.

Suklaasydän Lily Maaritin esittämänä.
Pauli Araneva Pet photography.

Kohdallemme osui myös kaksi kasvattajien erikoispalkintoa. Lily sai Kukkatarhan-kissalalta Suklaasydän-palkinnon, söpöimmän suklaatäplikkään naaraan ominaisuudessa. Kiitämme kunniasta ja tottahan se Lily onkin oikein kaunis, suuri ocicat-naaras, paljolti komean isänsä Roopen näköinen. Silvercomet-kissala puolestaan palkitsi Helmin kauneimpana hopea-ocicat-naaraana, ”Best Silver Queen”. Pikku prinsessa Helmi ja me olemme kiitollisia tästä ihanasta huomionosoituksesta!

Gubbe paneelissa Sari Kulhan
hienosti esittämänä.
Pauli Araneva Pet photography.

Päälle päätteeksi Northalla-kissala sai kasvattajaluokissa myös kelpo sijoitukset, A-näyttelyssä pisteet 95,6 oikeuttivat neljänteen sijaan, ja B-näyttelyssä pisteitä kertyi 97,0 ja sillä heltisi myöskin neljäs sijoitus. Harmi kyllä, unohdimme ottaa kasvattajapistelappuset talteen sihteeristöstä, mutta toivon mukaan saamme ne vielä jotakin kautta haltumme lähitulevaisuudessa.