Kivipentujen eka näyttely


Olimme sunnuntaina 26.8.2012 RUROKin järjestämässä kissanäyttelyssä Vantaalla, mukana Tara sekä kolme Kivipentua: Rokka, Lily (Perri) ja Dora. Pennut olivat 4kk ja 4 päivän ikäisiä, ja se oli niiden ensimmäinen näyttely. Dora on vielä tämän kuun loppuun meillä, joten nappasimme sen ja Taran kyytiin kotoa ja poimimme matkalta Toijalasta Lilyn. Rokka tuli uusien omistajiensa kanssa paikalle.

Taralla oli jo aikaa viimeisimmästä näyttelystä, se oli SUROK tammikuun lopulla. Sen jälkeenhän alkoi mammaloma; astutettua tiinettä kissaa ei saa sääntöjen mukaan viedä näyttelyyn, eikä myöskään imettävää emoa. Eikä se olisi järkevääkään – kukapa haluaisi stressata emoa, jolla on vauvoja mahassa tai hoidettavana. Näyttelyistä on aina mahdollisuus saada jokin pöpötartuntakin, joten kissala kannattaa rauhoittaa liikenteeltä siksi aikaa kun ollaan pieniin päin.

Suklaatäplikkäät ocicatit arvosteli näyttelyssä Nurit Pahl, ja Lilyllä oli kilpailija pentuluokassa (lk. 12), Guttatus Princess Sophie, joka tällä kertaa oli ex1 ja Lily puolestaan ex2. Tämä kilpailija tuli valituksi sitten myös tuomarin parhaaksi pennuksi ja meni paneeliin, joten eipä huonolle hävitty. Tuomari kehui Lilyn vartaloa, päätä, korvia ja silmien ilmettä. Otsa saisi olla korkeampi ja leuka vahvempi, molemmat ocicateilla hyvin yleisiä heikkouksia. Mutta kuitenkin Lily on ”promising” eli lupaava pentu. Minusta tuntui mukavimmalta se, että Lily oli ihan kiltisti näyttelyssä, sekä tuomarin pöydällä että häkissä. Iltapäivällä se kelli massu ylöspäin tyytyväisen näköisenä Sturdissaan.

Perri menossa tuomarille.
Kuva Pauli Araneva Pet Photography.

Ruskeatäplikkäät ocicatit olivat tuomari Sirpa Lindelöfillä, jolla oli myös tuomarioppilas Philippe Ventura. Itse olin assistenttina tälle kaksikolle, todella mukavia ihmisiä molemmat. Tara oli luokassa 9 eli avoimessa luokassa, pennut Dora ja Rokka tietysti pentuluokassa 12. Tara oli menopäällä, kontrasti kahteen edelliseen ocicattiin, jotka olivat rauhallisia kollikissoja, oli melkoinen. Tara oli kuitenkin kiltisti kuten aina, mutta sen esittämiseen tarvitaan kyllä aika nopeita refleksejä. Tuomarin parhaan naaraan valinnassa Tara suostui olemaan jopa venytyksessä ajoittain, vaikka koittikin sitten kiipeillä olkapäilleni ja selkään. Mutta pikku-Mii jopa kehräsi näyttelyssä – varmaan kiima oli sekoittanut sen pään totaalisesti. 🙂 Tara sai hyvät arvostelut tuomareilta, ja ansaitsi CAC-sertinsä, joten se valmistui Championiksi.

Tuomari Sirpa Lindelöf ja tuomarioppilas Philippe Ventura CRX-kissan kanssa.
Kuva Pauli Araneva Pet Photography.

Rokka ja Dora saivat kumpikin ex1-arvostelun, ja tuomari kehui kovasti kumpaakin. Molemmat ovat suuria ikäisikseen, täplät ja kontrasti ovat hienot, ja pään tyyppi kaunis. Rokka oli nuorten ja pentujen värin paras (BIV), ja myöskin tuomarin paras pentu (NOM)! Voitte varmaan kuvitella omistajien ja kasvattajien täpinät tässä vaiheessa, eka näyttely ja noin hienosti meni. Lisäksi Rokka tapansa mukaan kehräsi mm. häkissä, pöydällä, paneelissa… Koko ajan. Tosi ihanaluonteinen poika. Paneelissa Rokka sai Sirpa Lindelöfin äänen, mutta näyttelyn paras pentu oli kuitenkin sininen brittipentu. Olen tosi tyytyväinen päivään! Kaikki pennut käyttäytyivät hienosti, ja se rohkaisee varmasti osallistumaan jatkossakin. Kiitokset Rokan omistajille, Doran tuleville omistajille sekä Lilyn sijoituskodille, että kissat saivat osallistua tähän näyttelyyn!

Rokka nautiskelee näyttelypäivästä: Ex1 BIV NOM
Kuva: Sanna Bengtström