Käärmekissa Ansa


Ansalla on uusi bravuuri, ja se ei ole meistä ihmisistä mukavaa. Se osaa tulla ulos suljetusta kuljetusboksistaan. Se teki tämän tempauksen ekaa kertaa ollessaan kollin luona kylässä; kaikeksi onneksi se oli myös suljetussa huoneessa, eikä päässyt tekemisiin talon toisen kollin kanssa. Toisen kerran se tuli itse boksistaan automatkalla takaisin kotiin.

Ansa yksinkertaisesti punnertaa kopan muoviosia vasten niin, että muovi joustavana materiaalina väistyy ja ristikko-oven tapit luiskahtavat paikoiltaan. Lukot pysyvät kiinni, mutta ovi irtoaa. Myönnän, että kuljetusboksi ei ole laadukkaimmasta päästä, mutta se on kuitenkin melko uusi. Vika tuntuisi olevan siinä, että muovi on liian joustavaa, ja että ristokko-oven tapit ovat liian lyhyet.
Kantoboksi-ostoksille pitäisi siis mennä, mutta saapa nähdä, löytyykö kaupoista yhtään parempia malleja kuin tuo nykyinen. Mielessä käväisi rakentaa vanerista sille ilma-aukoilla varustettu koppa, jonka ovi on kiinni munalukolla. Numeroyhdistelmälukon koodin Ansa saattaisi opetella parissa päivässä…