International Champion Leo


Viikonloppuna 14.-15.8. olimme Tallinnassa paikallisen kissayhdistys FELIXin järjestämässä kissanäyttelyssä, mukana ensimmäistä ulkomaansertiään tavoitellut Leo. Matka oli meille ensimmäinen ulkomaannäyttelymatka, niin kissalle kuin ihmispalvelijoillekin.

Tampereelta ajoimme alati maukuvan kissan kanssa ensin Helsinkiin, josta Tallinkin autolautalla kahden tunnin matka Tallinnaan. Leo sekä matkakumppanimme kissa olivat matkan ajan autokannella auton sisällä. Ilman lämpimyyden takia molemmilla kissoilla oli häkkituulettimet käytössä. Luultavasti kissat vetivät sikeitä lauttamatkan ajan – autoon palatessamme häkeissä venyteltiin. Sitten vaan hotelliin, ja asettautumaan taloksi.
Leo viihtyi hotellissa hämmästyttävän hyvin, suorastaan näytti nauttivan olostaan kellien, kehräillen ja puskien. Ehkäpä oli kiva vaihteeksi olla ihan ainoana kissana ihmisten kanssa, ilman sähiseviä ja murisevia tyttökissoja. Leo nimittäin saa nykyään aina sähinät naamalleen, jos lähestyy kastraattinaaraitamme… Niitä taas ei ollenkaan kiinnosta seksihullun kollin lähestymisyritykset.
Näyttelyssä oli varmasti yli 50% näytteilleasettajista suomalaisia. Tämähän oli tietysti kotoisaa, ja helpotti niitä muutamia pulmakohtia joita eteemme tuli; toiset suomalaiset ymmärsivät yskän ja olivat avuliaita. Yksi tenkkapoo tuli, kun Leo sai lauantaina tuomari Eric Reijersiltä sertin ja valmistui international championiksi, ja siis siirtyi sunnuntaina luokkaan 5. Jostain syystä Leon aiemmat sertit eivät olleet välittyneet näyttelyn järjestäjien kirjanpitoon, ja niinpä meidän piti täyttää luokanmuutoslomake. Siitä huolimatta Leo oli vielä sunnuntaina arvostelun aikaan merkitty luokkaan 7, vaikkakin kävimme aamulla vielä sihteeristössä tarkistamassa asiaa. Kannattaa siis yrittää olla tarkkaavainen, että kaikki menee suunnitelmien mukaan.
Sunnuntaina Carin Sahlbergkin antoi sertin Leolle, ja miksei olisi antanut: komea, iso kolli. Lisäksi tämä kolli osasi vaihteeksi käyttäytyä tuomarin pöydällä – toisin kuin Jämsässä, jossa arkajalka yritti koko ajan tulla mamman syliin turvaan… Mukavampaa käydä näyttelyssä, jos kissa ei tunnu liikoja arkailevan. 🙂
Tässä Tarmo Holmin ottama kuva Leosta häkin kaltereiden läpi. 🙂
Seuraavana ohjelmassa on näyttelyt PIROK, POH-KIS, ERY-SYD ja TUROK. Mutta eniten odotamme ja jännitämme sitä, että Leosta tulee isä syyskuun puolivälissä!