Varispentueen esittely


Meillä on ollut tapahtumarikas ja ihana viikko! Torstaina 16.10.2014 myöhään illalla syntyi Haagassa Ulpun ja Junon pentue, ja vajaa viisi päivää myöhemmin, tiistaiaamulla 21.10.2014, syntyivät Helmin kaksi pentua, mutta niistä on tulossa oma postauksensa ja nyt keskitymme Ulpun pentueeseen.

Ulpun ja Junon pentueessa on neljä tarmokasta ocicat-pentua: kaksi suklaahopeatäplikästä tyttöä, ruskeatäplikäs tyttö ja ruskeatäplikäs poika. Ulpun ja Junon emäntä on kirjoittanut synnytyksestä ja pennuista blogissaan ihanasti, käykää lukemassa! Synnytys meni hienosti siitä huolimatta, että kaksi pentua oli 114 gramman painoisia, ja tällä painolla tekivät Northalla-kissalan uuden kokoennätyksen. Edellinen ennätys, 113 g, oli ensimmäisen pentueen sinitäplikkään pojan, Northalla Medieval Steelin nimissä. Pennut ovat kasvaneet todella hienosti ensimmäisen elinviikkonsa aikana, ja tänä aamuna jo kahdella pennulla alkoivat silmätkin aueta.

Pentueen teemaksi oli ajateltu vähän muutakin, mutta isä-Junon raakkuessa persoonallisella äänellään tuli mieleen eräs teema, joka löi itsensä sitten läpi. Varislinnut, Corvus!


Jos video ei näy, klikkaa tästä katsoaksesi sen YouTubessa.

Tarkemmin vielä, teema on siis Suomessa esiintyvät varislinnut. Saammeko esitellä Varispentueen (kuvat Eveliina Laine):

 

kuva: Wikipedia

Varis. kuva: Wikipedia

FI*Northalla Corvus Corone (varis), kutsumanimi ”Tyyne”

suklaahopeatäplikäs tyttö

Ensimmäisenä syntynyt tyttö, syntymäpainoltaan tuhti 114g ja rakenteeltaan erittäin jämäkkä tyttö. Tyyne-kutsumanimi tälle tytölle tuli Eveliinan unesta, ja vaikka Tyyne oli aluksi vain ”työnimi”, se jäi kutsumanimeksi, sillä tyttö on niin Tyyne kuin kukaan voi olla. Tyynestä tulee todennäköisesti Juno-isänsä mallinen naaras, ja voimme vain todeta, että pois alta, täältä saapuu TYYNE!

kuva: Wikipedia

Mustavaris. kuva: Wikipedia

FI*Northalla Corvus Frugilegus (mustavaris), kutsumanimi ”Iipi”

ruskeatäplikäs tyttö

Toisena syntyi ruskeatäplikäs tyttö, joka vaikuttaa puolestaan enemmän Ulpu-emonsa kaltaiselle. Iipi on rauhallinen tyttö, jolle ei tule heti hätä, kun ihminen nostaa sen kämmenelleen punnituksia ja tarkasteluita varten. Iipi oli syntymäpainoltaan 97 g pentueen pienin, mutta oikein hyvän kokoinen tyttö siis sekin. Väri on lämmin ja tumma ruskeatäplikäs.

kuva: Wikipedia

Naakka. kuva: Wikipedia

FI*Northalla Corvus Monedula (naakka), kutsumanimi ”Naga”

suklaahopeatäplikäs tyttö

Kolmantena syntynyt pentu oli jälleen suklaahopeatäplikäs tyttö, ei niin tuhti kuin Tyyne, mutta hyvän kokoinen kuitenkin 105 g painoinen pakkaus. Naga on väriltään hieman Tyyneä lämpimämpi, ja sen erottaa siskostaan myös hännän selvemmistä raitakuvioista.

kuva: Wikipedia

Korppi. kuva: Wikipedia

FI*Northalla Corvus Corax (korppi), kutsumanimi ”Roco”

ruskeatäplikäs poika

Viimeisenä syntyi pentueen ainoa poika, jolla on mielenkiintoinen häntä, raitoja vasta loppuosassa kun taas tyvipuolella on vielä täpläkuviota. Hauskaa nähdä, miten kuvio säilyy pojan kasvaessa. Roco painoi 114 grammaa syntyessään. Sen väritys on lämmin kuten Iipi-siskollakin, ja täplät tummat ja komeat.

Nyt viikon ikäisinä pikku varikset näyttävät tältä:

6 päivää

Tyyne, Iipi, Roco ja Naga

6 päivää 2

Roco, Naga, Iipi, Tyyne

Kuvat Eveliina Laine. Kuvia klikkaamalla näet ne isompina. Kuten näkyy, maito on maistunut kaikille… Viikon ikäisinä pentujen painot olivat 203-239 grammaa, pienimpänä Iipi-tyttö ja jaetulla ykkössijalla Tyyne ja Roco. Nämä kaksi käyvätkin tiukkaa kilpaa Northalla-painoennätyksistä ikäisillään pennuilla. Eipä noilla ennätysillä väliä, mutta mukavaa on, että Ulpun maitobaarista ilmeisesti riittää oikein hyvin ravintoa kaikille, ja että kaikki pennut ovat reippaita ja syövät hyvin.