Taralla on pentuja! 1


Tänään aamulla huomasimme, että muhkurat Taran kyljistä olivat valuneet mahan alle. Sanoinkin Jarille, että ehkä vielä tänä iltana Tara alkaa synnyttää. Mutta ei siinä iltaan asti mennytkään. Klo 11:00 Tara meni synnytyspesäänsä petaamaan, ja samalla ilmoitti käskevällä sävyllä, että nyt ihmisiä tänne ja heti. Heti kun menin Taraa paijailemaan sinne, se alkoikin ponnistella. Jo 25 minuuttia myöhemmin ensimmäinen pentu, suklaatäplikäs tyttö, oli syntynyt. Pentu ei ollut suuren suuri, 84g. Mutta ihan normaali paino kissanpennulle, vaikka meillä aikaisemmissa pentueissa onkin ollut isompia pentuja. Pentu syntyi helposti, takapuoli edellä mutta kalvot päällä.

Tara näytti olevan kyvykäs emo. Synnytys, pentujen pesu ja imetys sujuivat kuin vanhalta tekijältä heti alusta alkaen, vaikka Tara onkin ensikertalainen. 15 minuuttia ensimmäistä myöhemmin toinenkin suklaatäplikäs tyttö syntyi. Sen paino oli syntyessä  96g. Tämä pentu tuli kalvot päällä ja niin nopeasti, etten ehtinyt nähdä, tuliko se pää vai takapuoli edellä.

Seuraava pentu oli poika, värikin ruskeatäplikäs vaihteeksi, ja painoltaan se oli 95g. Se tuli pää edellä ja kalvot päällä, helposti. Tosi tumma poika, syntymäaika 12:08. Ja 17 minuutin päästä Tara sai vielä yhden tytön, suklaatäplikkään ja 92g painoisen. Se tuli peppu edellä ja kalvot päällä.

Alunperin olin arvellut, että Taralla olisi neljä pentua. Mutta vielä mitä, klo 12:55 tuli vielä ruskeatäplikäs pentu! 90g painoinen prinsessa syntyi takapää edellä ja kalvojen peittämänä. Tämän jälkeen olin vielä tuntevinani Taran vatsassa kovan möykyn, mutta myöhemmin sitä ei enää tuntunut, joten kyseessä taisi olla supisteleva kohtu. Hyvä, sillä kyllä ensikertalaisella emolla on ihan riittävästi hoidettavaa viidessäkin pennussa!

Iltaan mennessä kaikkien painot olivat nousseet vähäntään 6 grammaa – ruskeatäplikkäällä pojalla jopa 12g. Taralle on maistunut ruoka ja juoma, mutta se ei malta jättää pentuja juuri hetkeksikään. Hyvin huolehtivainen emo.

Huom. Jouduin korjaamaan ylläolevaa tekstiä seuraavana päivänä sukupuolien suhteen – en ymmärrä, miten onnistuin katsomaan suklaatäplikkäiden sukupuolet aluksi väärin. Toisaalta Tara ei antanut tutkia pentuja rauhassa, vaan hermostui nopeasti, ja näköjään aina ei se sukupuolien ero näy niin selvästi vastasyntyneellä. Samapa tuo, mutta pääasia että pennut ovat terveitä ja kasvavat! 🙂

Tara imettää viittä lapsukaistaan

Nasu-täti tuli auttamaan Taraa lastenhoidossa… Nasu tykkää vauvoista!Ajatus aiheesta “Taralla on pentuja!

Kommentointi on suljettu.