Pentuja lokakuussa


Elokuu on tunnetusti kissojen vuosikierrossa se toinen ”kuuma” aika. Johtuen pimeän ja valoisan ajan sopivasta suhteesta, monet sellaisetkin naaraskissat, jotka tulevat kiimaan harvoin, alkavat huudella kollipoikien perään juuri elo-syyskuussa ja maalis-huhtikuussa. Samoin leikkaamattomilla kolleilla voi esiintyä hormonipiikkien aiheuttamia ilmiöitä, kuten merkkailu, mouruilu ja joillain rasvahäntä.

Juno (SC Northalla Juniper) & Ulpu (GIC Mitha Goobita Yangatin)

Juno (SC Northalla Juniper) & Ulpu (GIC Mitha Goobita Yangatin). Kuva: Eveliina Laine

Niinpä nyt meilläkin. Ensin Ulpu (GIC Mitha Goobita Yangatin) aloitti kiiman, ja viikkoa myöhemmin myös Ulpun tytär, piraattipentueen Helmi (Northalla Granuaile). Helmin kiimaahan olimmekin odotelleet jo maaliskuusta saakka, ja vaikka nyt kaksi pentuetta tulevatkin vain viikon välein, emme halunneet enää lykätä Helminkään pentusuunnitelmia.

Ulpun sulhanen on kasvattimme puupentueesta, Juno (SC Northalla Juniper). Ulpu ja Juno asuvatkin kätevästi saman katon alla ystävämme luona Helsingissä, joten treffit sujuivat hyvin kätevästi. Toivon mukaan toisilleen tuttu pariskunta sai aikaan uutta elämää. Laskettu aika olisi noin 15.10.2014 kieppeillä. Yhdistelmän sukutaulu on täällä.

Ulpun ja Junon pentujen mahdolliset värit ovat lyhyesti sanottuna kaikki ocicat-värit. Ulpusta tiedetään, että se kantaa kanelia, sillä sen isä on kanelitäplikäs, mutta diluutiogeenistä ei ole tietoa. Junon kantamista väreistä puolestaan ei ole vielä tietoa, mutta sen emo Ansa kantaa kanelia ja sukulaisissa löytyy diluutioitakin. Hopeaa tulisi todennäköisyyksien mukaan 50%:lle pennuista, mutta se on vain oletusarvo eikä välttämättä toteudu lähellekään.

Värien periytymistä selitin perusteellisemmin aiemmin, Ulpun ja ÄIJÄn pentuetta odottaessa.

Helmi (Northalla Granuaile) ja Hiski (Northalla Springwater)

Helmi (Northalla Granuaile) ja Hiski (Northalla Springwater)

Helmille oli katsottu vesipentueen Hiski sulhaseksi. Piraatit ja vesi siis yhdistyvät. Tästä pentueesta olisi todennäköistä tulla eniten hopeavärejä, 75-100% riippuen siitä, onko Helmillä inhibiittorigeeni yhteen vai kahteen kertaan. Helmi kantaa kanelia, Hiskiltä puolestaan sitä ei ole testattu. Jos Hiskikin kantaa kanelia, niin mahdolliset värit olisivat ruskea-, hopea-, kaneli- ja kanelihopeatäplikäs, plus samat diluutiolla eli sininen, sinihopea, beige ja beigehopea. Jos taas Hiski kantaakin suklaata, niin korvataan edellisestä olettamuksesta kaneli suklaalla ja beige lilalla.

Helmin ja Hiskin pentueen sukutaulu on täällä. Laskettu aika on 20.10.2014 – taidankin laittaa tästä loma-anomuksen vetämään koko viikoksi. 🙂

Toivottavasti äiti ja tytär ovat onnellisesti pullat uunissa. Muutaman viikon päästä pitäisi näkyä merkkejä raskaudesta… Pitäkäähän peukkuja!