Ansa viimeisillään


Otin tänään lomapäivän töistä, niin että voin vahdata tuota tankkerialusta, joka myös Ansa-nimellä tunnetaan. Viikonlopun aikana pitäisi pentujen syntyä. Tänään ei vielä Ansa ole käyttäytynyt mitenkään erikoisesti – erityisen kehräävä ja hellyydenkipeä se on ollut pari päivää, ja nauttii varsinkin ison vatsansa silittelystä.


Massukarvat eivät ole täysin kasvaneet takaisin vielä ultraamisen jäljiltä. No, onpahan pentujen helppo paikantaa nisät.

Vaikeaa saada kuvaa, jossa Ansa olisi suorassa ja hetken liikkumatta… Kyljet ovat aika symmetriset, jos kissan selkäranka ja pää ovat suorassa asennossa. Sekä Jari että minä veikkaamme neljää pentua, mutta katsotaan nyt.

Ansan paino on on noussut noin 2,9 kg –> 4,5 kg, eli 1,6 kg lisäystä. Nasulla oli painonlisäys pienempi, mutta vertailua hankaloittaa se, että Nasu laihtui astutusreissulla kun taas Ansa ei. Riippuen siitä, kumpaa lukemaa käytetään laskuissa, saadaan Nasulle 1,2-1,4 kg lisäys, eli 400-470 g per pentu. Samanlainen painonlisäys kuin Ansalla tarkoittaisi muuten sitä, että 65-kiloinen nainen paisuisi yli 100 kg mittoihin. On se melkoista noilla kissoilla.
Raportoin blogiin heti kun jotakin tapahtuu synnytysrintamalla. Ansa on nyt hyvin rauhallinen, joten en usko että ainakaan tänään mitään saadaan aikaan.