Ei marraspentuja Moonalle


Valitettavasti Moonan (IC Northalla Moonlight) ja Calippon (CH OzzySpot’s Calippo Ize) pentuetta ei olekaan syntynyt näinä päivinä, kuten olimme odottaneet. Moona oli ultrattu noin kolme viikkoa astutuksen jälkeen, ja kohdussa näkyi sikiöitä. Mutta raskauden aikana on tapahtunut jotakin, raskaus on mennyt kesken ja mahdollisesti kesken kehitystään jääneet sikiöt ovat imeytyneet emon elimistöön. Moona-emo on ultrattu eläinlääkärillä lasketun ajan aikoihin uudestaan, ja näyttää että se itse on ihan normaalissa kunnossa, mutta pennuista ei vain näy jälkeäkään.

Harmillista, että monet meiltä pentua toivoneet ovat joutuneet pettymään. Näinhän voi aina käydä, ja kissat eivät ole pentuautomaatteja vaan yksilöitä, ja luontoemo päättää millä lailla kasvattajan suunnitelmia toteutetaan.

Olemme suunnittelemassa uutta yritystä Moonan kanssa jossakin vaiheessa, kunhan ensin Moonaa tutkitaan eläinlääkärillä ja mietitään, onko keskeytyneeseen raskauteen löydettävissä syytä. Tarkempaa ajankohtaa tälle yritykselle emme juuri nyt voi sanoa, sillä sijoituskissa Moonan tapauksessa mietimme aikatauluja tietysti myös Moonan perheen toiveiden mukaisesti.

Muitakin suunnitelmia on itämässä. Ulpu-rouvalla on ollut kaksi hienoa pentuetta, ja olemme kaavailleet vielä kolmatta ennen kuin Ulpu siirtyy steriloituna naaraana kasvatusuraltaan ”eläkkeelle”. Ajankohta voisi olla kevätpuolella 2017. Nuori neito Elsi puolestaan voisi ryhtyä emoksi vuoden 2017 syyspuolella.  Tarkennamme suunnitelmien yksityiskohtia myöhemmin. Seuraathan meitä Facbookissa ja sivuillamme!